Tomaatnet

Aangescherpte beveiliging tomaatnet-accounts

Vanwege enkele geisoleerde beveiligingsincidenten was het noodzakelijk om met onmiddelijke ingang de beveiliging van alle accounts aan te scherpen.

Mensen met oude instellingen voor hun tomaatnet-account, die gebruik maken van een e-mail programma of app (outlook, thunderbird, etc.) kunnen problemen ondervinden met het verzenden en ontvangen van e-mail. Het opnieuw instellen van het programma met de instellingen hieronder, zou deze problemen in de meeste gevallen direct moeten verhelpen.

Voor verdere vragen willen wij u vriendelijk verzoeken om contact op te nemen via ons contactformulier 

webmail.tomaatnet.nl is gewoon met gebruikersnaam en wachtwoord toegankelijk. 

Als de ontvangst in uw e-mail programma op dit moment niet in orde is kijk dan naar de instellingen voor het verzenden en ontvangen van e-mail, u moet dan een wijziging doorvoeren om het goed te laten werken:

Inkomende e-mail (POP3)
server: mail.tomaatnet.nl
poort : 995
encryptie : SSL/TLS
 
Uitgaande e-mail (SMTP)
server: mail.tomaatnet.nl
poort : 465
encryptie : SSL/TLS
 
Let op! Bij Windows Live Mail kun je niet het type encrypte kiezen, maar moet je 'Aanmelden met beveiliging: ssl' / 'Requires a secure connection (SSL)' aanvinken.

Wat moet ik doen als de problemen blijven?

Mocht een wijziging van uw oude instellingen naar de nieuwe die hierboven staan niet het gewenste resultaat opleveren, raden wij u aan om éérst de computer opnieuw op te starten. Soms blijft er iets van de oude instellingen in het geheugen van de computer staan en dat verdwijnt dan na een herstart. Als de problemen onverhoopt aanhouden kunt u contact opnemen met onze helpdesk via het formulier op deze website.
 
*) Bij een imap verbinding is het account 'synchroon': mail die je weggooit in je mailprogramma, wordt ook verwijderd op de server.