Inbellen

Let op! Tomaatnet is géén Internet Provider. Heb je (nog) geen toegang tot Internet via kabel of ADSL? Dan kun je met modem en telefoonlijn internetten via Tomaatnet (deze dienst word door derden geleverd). Vanaf iedere lokatie in Nederland kan onbeperkt ingebeld worden op één landelijk nummer. Tomaatnet is een van de laatste aanbieders van gratis inbellen in Nederland. Uiteraard betaal je wel voor de telefoontikken, die verschijnen bijvoorbeeld op je KPN-rekening.

Landelijk inbelnummer: 06760-86622

Mensen met een BelBudget-abonnement van KPN kunnen wel naar 06760-Internetnummers bellen, maar net als bij ander telefoonverkeer betalen zij tarieven die drie tot vijf maal hoger zijn dan bij een BelBasis of BelPlus abonnement. Voor 06760-Internetnummers geldt een vermenigvuldigingsfactor van 3,28.

06760-Internetnummers kunnen niet worden opgegeven als VoordeelNummer Nederland bij KPN. De tarieven en kortingsregelingen van KPN Telecom staan onder toezicht van de OPTA, regelgever op telecommunicatiegebied. OPTA staat bij een 06760-Internetnummer niet de korting toe die voor VoordeelNummers geldt.

Inbellen naar 06760-internetnummers via Carrier Select of Carrier PreSelect (zoals OneTel of Tele2) is niet mogelijk. Je kunt als gebruiker van Carrier Select of Carrier PreSelect diensten wel inbellen naar 06760-internetnummers, maar deze verbindingen lopen dan altijd via KPN. De kosten voor het inbellen worden in rekening gebracht door KPN.

Internetten met een mobiele telefoon via 06760-86622 is alleen mogelijk.

Bellen naar 06760-nummers vanuit het buitenland is niet mogelijk.

Instellingen

Nadat je de bevestiging van je aanmelding ontvangen hebt moeten sommige instellingen op je computer aangepast worden om direct te kunnen inbellen via Tomaatnet. Hier vind je de juiste instellingen voor het inbellen voor

  • Windows95/98
  • Windows 2000
  • Windows XP
  • MacOS

E-mail verzenden

Als je inbelt via ons 06760-nummer, dien je in je e-mailprogramma (Outlook Express, Thunderbird) te kiezen voor smtp.tomaatnet.nl als server voor uitgaande mail.