Foutcode: 0X800CCC0E (Outlook Express)

Outlook Express kan geen verbinding maken met de mailserver van uw provider.

Zoveel wil de melding zeggen. De poort die daarvoor wordt gebruikt (poort 25 bij het versturen van mail, poort 110 bij het ophalen van mail) is geblokkeerd of niet beschikbaar. Het probleem kan een mogelijke storing bij uw provider zijn, maar de oorzaak kan ook bij uw eigen configuratie liggen.

1. Controle

Controleer in de eerste plaats de instellingen in het mailprogramma, met name de servernamen van de uitgaande mail (smtp) en inkomende mail (pop3) .

2. E-mailaccount opnieuw aanmaken

Voor de foutmelding / de code 0x800CCC0E, volstaat het in de meeste gevallen het e-mailaccount te verwijderen en deze opnieuw aan te maken.

  • In het menu van Outlook Express gaat u via Extra's naar Accounts.
  • Daar selecteert u de account en klikt u op Verwijderen.
  • Vervolgens creeërt u via Toevoegen een nieuw mailaccount.

3. Bovenstaande stappen helpen niet

Het is uiteraard denkbaar dat het euvel nog niet is verholpen. Kijk of uw firewall in de weg zit.

  • Schakel uw firewall uit en probeer het nog eens. Ondervindt u nu geen problemen meer, dan moet u de instellingen aanpassen. (Doe voor alle zekerheid hetzelfde met uw antivirussoftware) Werkt u met Windows XP, controleer dan even of de ingebouwde firewall staat ingeschakeld.
  • Sommige ISP's (de leveranciers van de internetverbinding) staan het niet toe dat e-mail wordt verzonden buiten hun eigen mailserver. De poort 25 voor uitgaande e-mail wordt dan geblokkeerd. Op zich is dat geen bezwaar (kwaliteitsverschillen zijn nooit aan de orde), gebruik voor de uitgaande mailserver gewoon de mailserver van uw ISP.