Aliassen instellen

Storing tomaatnet

06/10/2017: Er was gisteravond een grote storing in Tomaatnet, mogelijk veroorzaakt door een cyberaanval. Hierdoor was verzenden en ontvangen een tijd lang traag of onmogelijk. De dienst komt geleidelijk weer terug op, en verzenden en ontvangen is weer  mogelijk. Mogelijk is er nog enigzins vertraging. De gegevens uw de mail zijn altijd veilig gebleven.

Een alias is een alternatieve naam voor hetzelfde e-mailadres. Door het instellen van een alias kan je via meerdere, verschillende e-mailadressen in één en dezelfde digitale postbus e-mail ontvangen. Je hoeft dus maar één e-mail adres op post te controleren.

Hoe werken aliassen? De functionaliteit e-mail aliassen is eenvoudig. Als iemand een e-mail stuurt naar een alias adres: pietjealias@tomaatnet.nl komt deze aan in de inbox van bijvoorbeeld: pietje@tomaatnet.nl In plaats van 'alias' kun je ieder woord invullen. Je hoeft verder niets in te stellen.

Waarvoor gebruik je een alias? Je kunt een alias gebruiken om op een deel van je mail meteen berichtregels toe te passen (verplaatsen naar een bepaalde map, doorsturen enz.) Je gebruikt bijvoorbeeld voor al je zakelijke correspondentie de alias pietwerk@tomaatnet.nl en verzamelt die berichten in een aparte map.

Je kunt een alias aanmaken als correspondentieadres voor een organisatie aan wie je niet graag je echte e-mail onthult. Voor je correpondentie maak je dan bijvoorbeeld pietzondernaam@tomaatnet.nl aan. Valt dit adres in handen van spammers, dan kom je daarvan af door gewoon de alias op te heffen.

Aliassen instellen

  • Log in op secure webmail
  • Ga naar Opties->Beheer aliasen
  • Vul bij Alias een naam in
  • Klik op de button Alias toevoegen
  • Klaar!