Virusscan

Storing tomaatnet

06/10/2017: Er was gisteravond een grote storing in Tomaatnet, mogelijk veroorzaakt door een cyberaanval. Hierdoor was verzenden en ontvangen een tijd lang traag of onmogelijk. De dienst komt geleidelijk weer terug op, en verzenden en ontvangen is weer  mogelijk. Mogelijk is er nog enigzins vertraging. De gegevens uw de mail zijn altijd veilig gebleven.

Tomaatnet

is de e-mail service van de SP.

Snouckaertlaan 70
3811 MB Amersfoort

Heb je technische vragen?
Klik hier

Alle e-mail op de Tomaatnet-mailserver wordt gescand op ruim 80.000 virussen, trojaanse paarden en wormen. Daarmee wordt de kans dat je computer besmet raakt, sterk verkleind. Waarschijnlijk heb je zelf al een anti-virus op je computer geïnstalleerd. Dat blijft zeer aan te raden, want virussen kunnen ook langs andere wegen je computer binnendringen. Je eigen virusscanner kan zijn werk echter pas doen nadat e-mailberichten al binnengehaald zijn op je computer. Scanning op de mailserver heeft het voordeel dat het besmettingsgevaar al opgeheven wordt voordat je je berichten ophaalt.

Hoewel Tomaatnet gebruik maakt van uitstekende software (ClamAV Antivirus) en de virusfilters continu up-to-date gehouden worden, kunnen wij bij deze dienstverlening uiteraard geen garantie geven.